31 dagen naar innovatie in health: hoe je ondernemerschap uitbouwt en succesvol maakt

BARNS 31tips Leave a Comment

Wil jij een nieuwe zaak opstarten in healthcare? Ben je een zorgprofessional (dokter, apotheker, ..) die wil innoveren wat je doet en hoe je het doet? Wil je met je onderneming in health actief worden? Of ben je een zorgorganisatie die volop aan verandering werkt?

Abonneer je nu op de serie

In dit project krijg je gedurende een maand nuttige informatie en tips om jouw vernieuwing in zorg en welzijn tot een succes te maken. Het idee is dat wie fijne ideeën heeft voor vernieuwing in health, wie zorgondernemer is zeg maar, zo een duwtje in de rug krijgt. Laat dat idee of dat plan niet roesten, maar begin er aan. En als je al begonnen bent: waar kan je nog op letten en wat helpt je misschien nog vooruit?
De 31 tips zijn praktisch opgemaakt en willen je een boel informatie geven. Je krijgt ze dagelijks in je mailbox, dus je hoeft er verder niet al te veel moeite voor te doen. En is er eens een deel waar je minder aan hebt, dan skip je gewoon. We leggen linken naar achtergrondinfo, tools en voorbeelden, zodat je rustig verder kan uitdiepen als je dat zou willen.

Uiteraard heb ik in mijn eentje niet de waarheid in pacht, of kan ik volledig zijn. Daarom schrijven ook collega’s mee aan deze reeks. Daarom zijn zeker ook jouw ervaringen en tips welkom. Het is bovendien niet onze hoofdbedoeling volledig te zijn; wel om je te helpen in dat pad naar succesvolle innovatie in health & care. Zie de reeks als een proever; een ondersteuning-soms ook gewoon om eindelijk eens de zaken aan te pakken en niet te twijfelen.

De 31 tips zijn opgebouwd rond 7 blokken. Allen zijn ze belangrijk in je proces naar zorgondernemerschap. Elk blok komt meerdere dagen na elkaar aan bod. Zo bouwen we op naar succes. We hebben het over:

 • je strategie en enkele concepten
 • je klant/doelgroep
 • je product of dienst
 • je business model
 • je eigen zaak starten in health?
 • financiering van health ondernemerschap
 • vermarkting en groei of opschaling

Jouw tips: hoe je kunt meedoen

 • je kan zelf een nieuwe blogpost schrijven met een tip, deze op je blog of site publiceren en me de link bezorgen. Als je jouw post hebt geschreven (het moet wel om een nieuw artikel gaan), kan je me dat doorsturen naar sofie.staelraeve@dashplus.be. Je wordt gevraagd om de titel van je post, de URL van de tip op jouw site en jouw naam op te geven (dit wordt allemaal opgenomen). Je wordt ook gevraagd je e-mail op te geven (wordt niet gepubliceerd) zodat ik je kan contacteren als er een probleem zou zijn;
 • je kan een vraag stellen waarop je graag wil dat iemand een tip schrijft: via de comments onderaan elke dagpost;
 • geef commentaar op de posts en deze van de mensen die extra tips schrijven via hun site;
 • maak zelf een (social media) link naar de blogtips van anderen die je waardevol vindt.

Abonneer je nu op de serie